Praktisk informasjon for deltagere

Tips og råd for deg som skal delta. Spør oss gjerne på Facebook dersom det er noe du lurer på!

Starttider:

Barneløpet:    13.15
Mosjonsklasse: 13.30
10-miles:          14.00
Stafetten:         14.15

Påmelding og etteranmelding:
Deltagere i barneløpet melder seg på i sekretariatet før start (mellom klokken 11.00 og 13.00) (50kr,-)

Online påmelding til 10 miles individuelt og mosjon vil være åpent fram til en halv time før løpsstart. I tillegg vil det være mulig å melde seg på fra kl. 11:00 og fram til en halv time før løpsstart ved oppmøte i sekretariatet på torvet i Sarpsborg på løpsdagen.

For stafett er ikke etteranmelding mulig, og påmelding stenger onsdag 14. mai klokken 23.59.

Maksimalt antall deltagere

Glommaløpet opplever stor vekst i antall deltakere. Vi har bestemt oss for å ikke begynne med puljestart og fortsetter derfor med ett startfelt per øvelse også i 2025. For at arrangementet skal flyte godt i startområdet og at vi skal ha tilstrekkelig kapasitet på drikkestasjoner underveis, har vi derfor satt maksimalt antall deltakere i hver øvelse. Disse er:

  • 10-miles på tid: 1.000 påmeldte
  • Trim: 100 påmeldte
  • Stafett: 100 stafettlag

 

Premiering

Alle som fullfører Glommaløpet, får Glommaløpsmedaljen. De som løper 10-miles på tid eller i trimklassen får medaljen over hodet når de passerer mål. Alle som deltar i stafetten, får også Glommaløpsmedaljen. Den som løper siste etappe, mottar ved målgang en pose med 10 medaljer som fordeles internt i laget.

I tillegg til Glommaløpsmedaljen, er det premie til klassevinnere i 10-miles på tid og til de tre raskeste lagene i stafettklassene damer, herrer og mix.

Premieringen foregår i målområdet ca. kl 16.


Transport
I Glommaløpet setter vi opp busser for å  frakte stafettdeltagerne til og fra vekslingspunktene i løypa.
Enkeltløpere og stafettløpere som ønsker å benytte bussene angir dette ved påmelding.

Hvert år får vi en del spørsmål fra løpere som ønsker å benytte buss, men som ikke valgte dette alternativet da de meldte seg på. Det er mulig å logge seg på i påmeldingsløsningen og oppdatere påmeldingen sin med buss.

 

Drikkestasjoner
Det er tre drikkestasjoner underveis ( ved 4.5, 9.5 km og 14.5 km). Her deler vi ut  vann og saft.

Bagasje
Glommaløpet er et enveisløp. Det innebærer at man ikke går i mål samme sted som man starter. Har du bagasje, f.eks klesskift, transporterer vi gjerne dette for deg fra start til målområdet. Alt du må gjøre er å merke din sekk eller bag med ditt startnummeret (Vi deler ut merkelapper i startområdet).


Garderobe/ dusj:
Etter målgang kan du benytte garderobefasilitetene i Kongstenhallen (200 meter fra målområdet).
Dersom du ønsker å skifte før start eller dusje i Sarpsborg etter løpet, kan Sarpsborghallen benyttes.

 

Bruttotid og nettotid

Glommaløpet publiserer både bruttotid og nettotid på resultatlistene. Bruttotiden er tiden fra startskuddet har gått til løperen er i mål. Nettotiden er tiden fra løperen passerer den offisielle startstreken (startmatta) til løperen er i mål. Siden startfeltet i Glommaløpet er langstrakt, kan det være stor forskjell på bruttotid og nettotid. De aller fleste som deltar i Glommaløpet konkurrerer «mot seg selv». De har et mål om å fullføre, om å løpe fortere enn i fjor, eller kanskje oppnå en bestemt sluttid. For alle disse fungerer nettotiden perfekt. De er opptatt av løpt tid (nettotiden) og bryr seg mindre om plassering.

For å rangere mellom løperne benytter Glommaløpet bruttotiden. Vi gjør dette fordi vi ønsker at den som løper først i mål skal være vinneren. Den som løper først i mål skal for eksempel ikke kunne bli slått av en som startet litt lenger bak i feltet, som ikke kommer først i mål, men som likevel har en bedre nettotid. Glommaløpet opplyser derfor om at løpere som forventer å kjempe i teten i sin årsklasse plasserer seg langt fremme i startfeltet.

 

Transport

Glommaløpet er ett enveis-løp. I motsetning til i en rundløype kommer man dermed ikke i mål der hvor man startet. For å frakte deltakere settes det opp busser fra Fredrikstad og Sarpsborg som både før, under og etter løpet vil skysse deltakerne.

Les mer ›

Trening

Vi løp alle da vi var barn. Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat når, men et eller annet sted på veien slutter vi å løpe.  Det er nemlig ytterst få voksne som løper rundt i hagen,  i huset, eller når de skal hente avisen i postkassen. Egentlig er det litt dumt, for det å løpe er en av de mest effektive treningsformene vi har.

Les mer ›

Some descriptionundefined            Some descriptionSome descriptionSome descriptionSome descriptionSome descriptionSome description